Een auto aanschaffen? welke mogelijkheden zijn er?

Een auto is een van de meest gebruikte vervoersmiddelen over de hele wereld. In Nederland zijn er zelfs 93 personenauto’s op de 100 huishoudens. Dat is enorm veel. Er worden dagelijks auto’s gebruikt. Ben je nou op zoek naar een auto, maar heb je geen idee wat de aanschafmogelijkheden zijn? lees dan snel dit artikel verder! In dit artikel worden namelijk de verschillende aanschafmogelijkheden besproken.

Kopen

Een optie om een auto aan te schaffen is om er een te kopen. Auto’s zijn over het algemeen erg prijzig. Een auto kopen is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Je kunt een auto nieuw of tweedehands kopen. Tweedehands auto’s zijn al gebruikt en zijn dus een stuk lager in prijs. Maar je moet er goed opletten of de auto nog wel in goede staat is en of je waar voor je geld krijgt. Kijk bijvoorbeeld of alle papieren bij de auto zitten, hoe de auto eruit ziet (check altijd even onder de motorkap) en maak uiteraard een proefrit. Zo kom je erachter of de auto soepel rijdt.

Lenen

Mensen die niet in één keer een auto kunnen betalen kunnen ook een lening afsluiten. Een dergelijke autolening is een stuk minder pijnlijk voor de portemonnee. Je kunt de lening namelijk in termijnen terug betalen en hoeft niet in een keer een groot bedrag neer te leggen. Let er wel op dat je voor het lenen van geld altijd betaald.

Leasen

het leasen van een auto is ook een mogelijkheid. Bij leasen blijft de auto in het bezit van de leasemaatschappij. De auto is dus niet van jou. Dit betekent ook vaak dat onderhoudskosten in rekening worden gebracht voor de leasemaatschappij. De kosten van het leasen van een auto hangt volledig af van je persoonlijke situatie en het aantal kilometers dat je rijdt.

Direct een taxi bestellen? Bel +31 (0)15 - 20 24 112

© 2022 Delftse TaxiCentrale

Wij accepteren Pinbetalingen en Creditcard
WhatsApp ons
Call Now ButtonBEL ONS: 015-2024112